
Ingrediente
Pentru blat:
80 g faina de grau
25 g amidon de porumb
4 oua
80 g zahar
1 praf de sare
Pentru crema de cocos:
400 ml smantana lichida pentru frisca (30%)
400 ml lapte de cocos
200 g napolitane cu cocos in glazura de ciocolata
4 linguri zahar pudra (aprox. 40 g)
2 linguri gelatina (aprox. 14 g)
80 ml apa fierbinte (pentru gelatina)
Pentru crema cu unt de arahide:
400 ml smantana lichida pentru frisca (30%)
250 g mascarpone
200 g unt de arahide cremos
3 linguri zahar pudra (aprox. 30 g)
1 lingura gelatina – optional (aprox. 7 g)
60 ml apa fierbinte (pentru gelatina)
Pentru sirop:
200 ml apa fiarta si racita
2–3 lingurite zahar (10–15 g)
2 linguri lichior Amaretto – optional
In plus:
50 g napolitane cu cocos in glazura de ciocolata (pentru decor)
19 biscuiti simpli (~200 g)
🥥 Mod de preparare
- Prepararea blatului
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
Adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana se dizolva complet.
Incorporeaza galbenusurile, unul cate unul.
Cerne faina cu amidonul si incorporeaza-le manual, cu spatula, prin miscari usoare.
Toarna aluatul intr-o tava de 24×36 cm tapetata cu hartie de copt.
Coace 20 de minute la 160–170°C, caldura sus-jos.
Lasa blatul 15 minute in cuptorul oprit, apoi inca 15 min cu usa intredeschisa.
Raceste complet.
Indeparteaza pelicula superioara subtire a blatului.
Pune blatul inapoi in tava si insiropeaza-l uniform cu ponçul. - Crema de cocos
Marunteste fin cele 200 g de napolitane cu cocos.
Dizolva gelatina in apa fierbinte, amesteca pana devine complet transparenta si las-o sa se racoreasca, amestecand din cand in cand.
Bate smantana rece pana incepe sa se ingroase, adauga zaharul pudra si mixeaza.
Toarna laptele de cocos si mixeaza din nou.
Adauga gelatina racita, in fir subtire, mixand continuu.
Incorporeaza napolitanele tocate cu o spatula.
Intinde crema peste blatul insiropat si niveleaza.
Asaza biscuitii intr-un strat compact deasupra cremei.
Baga tava la frigider cat timp pregatesti urmatoarea crema. - Crema cu unt de arahide
Dizolva gelatina (daca o folosesti) in apa fierbinte si las-o la racit.
Bate smantana rece pana se ingroasa.
Adauga zaharul pudra si mascarponele, continuand mixarea.
Incorporeaza untul de arahide si mixeaza pana devine o crema ferma.
Daca folosesti gelatina, toarn-o in fir subtire in crema racita si mixeaza. (Crema rezista si fara gelatina.)
Intinde crema peste stratul de biscuiti si niveleaza.
Presara napolitane maruntite pentru decor. - Odihna
Lasa prajitura la frigider minimum 6 ore, ideal 12 ore, pentru ca biscuitii sa se inmoaie si aromele sa se combine.


