
πAceasta prajitura fina cu foi cu miere si nuca, crema de vanilie si glazura din ciocolata este o adevarata bijuterie culinara. Aromele se combina perfect, iar textura moale si pufoasa face ca fiecare muscatura sa fie o incantare. Ideala pentru ocazii speciale, dar suficient de simpla pentru a fi pregatita si in weekend!
π° Ingrediente
Pentru foi:
1 ou
50 g margarina
2 linguri lapte (aprox. 30 ml)
150 g zahar
2 linguri miere (aprox. 40 g)
300 g faina
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
150 g nuca macinata
Pentru crema:
600 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie (80 g in total)
150 g zahar
200 g unt
Pentru glazura:
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata alba
50 g unt
1 lingura ulei (aprox. 10 ml)
π§ Mod de preparare
Foi:
Pe baie de aburi, incalzeste oul, laptele, mierea, zaharul si margarina, amestecand continuu pana obtii o compozitie omogena.
Separat, amesteca faina cu bicarbonatul si nuca macinata. Adauga imediat in compozitia calda si omogenizeaza totul.
Imparte aluatul in 4 parti egale, intinde fiecare bucata pe o planseta infainata in dimensiunea unei tavi (aprox. 20Γ30 cm).
Coace fiecare foaie pe dosul unei tavi unse, timp de 5 minute, in cuptorul preincalzit la 180Β°C.
Crema:
Dizolva praful de budinca in putin lapte rece, apoi adauga restul de lapte si zaharul. Fierbe pana se ingroasa.
Lasa budinca sa se raceasca. Bate untul spuma si incorporeaza treptat budinca rece pana obtii o crema fina.
Asambleaza prajitura: unge fiecare foaie cu crema si suprapune-le.
Glazura:
Rupe ciocolata alba si cea cu lapte in bucati. Adauga untul si uleiul si topeste-le impreuna la microunde sau pe baie de aburi.
Amesteca pana obtii o glazura neteda si toarna peste prajitura.
π‘ Lasa prajitura sa stea la rece cel putin 5β6 ore, ideal peste noapte, pentru ca foile sa se inmoaie si aromele sa se imbine perfect.
Pofta mare! Aceasta prajitura este perfecta pentru momentele cand vrei sa impresionezi prin gust si eleganta.