
Daca iti doresti un desert simplu, aromat si usor de facut, aceasta prajitura cu nuca si cacao este alegerea perfecta! Se prepara fara efort, direct intr-un singur bol, si umple casa cu miros de scortisoara si ciocolata. Ideala pentru cafeaua de dimineata sau pentru musafiri neasteptati!
Ingrediente:
2 oua
250 g zahar
1 lingura scortisoara macinata
2 linguri cacao neindulcita
10 g zahar vanilat
12 g praf de copt
200 ml ulei
500 ml lapte
500 g faina
3 linguri gem (de prune, caise sau ce preferi)
5 linguri nuca tocata marunt
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1 mana de nuci tocate mai grosier (pentru decor)
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (aprox. 25×35 cm) cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin usor spumoase.
Adauga uleiul, laptele si gemul, apoi incorporeaza faina cernuta cu praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si cacaua.
La final, adauga cele 5 linguri de nuca maruntita si amesteca pana cand obtii o compozitie omogena.
Toarna aluatul in tava, niveleaza si presara deasupra nucile tocate mai mare.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 de minute, pana cand trece testul scobitorii.
Las-o sa se raceasca complet, apoi taie in patrate. Poti presara putin zahar pudra deasupra pentru un plus de farmec.
✨ Rezultatul: O prajitura pufoasa, aromata si usor umeda, care se face cat ai clipi – perfecta pentru zilele cand vrei ceva dulce fara prea mult efort!


