Prajitura rapida cu gris si biscuiti – fara coacere, gata in cateva ore

Vrei un desert spectaculos, dar nu ai timp pentru copt si batut spuma cu orele? Aceasta prajitura cu gris, biscuiti si ciocolata este solutia perfecta. Se face repede, fara batai de cap, iar rezultatul e un desert fin, cremos si racoros, care dispare imediat din frigider.

Ingrediente
1 litru lapte
180 g zahar
200 g unt
200 g gris
30 g cacao
100 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
2 linguri smantana pentru frisca (30% grasime)
300 g biscuiti cu cacao
1 lingura unt (pentru uns tava)
2 pumni fulgi de cocos

Mod de preparare
Unge o tava de 35×23 cm cu unt si asaza primul strat de biscuiti cu cacao.
Intr-o cratita, pune laptele, zaharul si untul. Incalzeste pana se topeste untul. Adauga cacao si ciocolata neagra, apoi amesteca bine.
Toarna treptat grisul, amestecand continuu cu un tel, si fierbe la foc mediu pana cand crema se ingroasa.
Lasa crema sa se racoreasca 5 minute, apoi toarn-o peste stratul de biscuiti. Acopera cu un al doilea strat de biscuiti.
Pregateste glazura: topeste ciocolata cu lapte impreuna cu smantana si intinde uniform peste prajitura. Presara fulgi de cocos.
Pune la rece cel putin 2 ore, apoi taie si savureaza.