Prajitura racoritoare cu piersici si crema fina de iaurt

Un desert perfect pentru zilele calduroase, aceasta prajitura cu blat pufos de cacao, piersici proaspete si o crema aerata de iaurt, frisca si branza se pregateste usor si cucereste de la prima lingurita.

Ingrediente pentru blat:
3 oua
150 g zahar
150 g faina
2 linguri apa
3 linguri cacao
1 plic praf de copt (10 g)
50 ml lapte
Ingrediente pentru crema:
1 kg piersici (proaspete sau din compot, scurse bine)
1 plic gelatina (10 g)
200 ml smantana dulce pentru frisca
250 g crema de branza
350 ml iaurt cu fructe (ideal cu gust de piersici)
100 g zahar pudra

Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Bate albusurile spuma cu zaharul. Adauga apa, apoi galbenusurile unul cate unul, mixand continuu. Incorporeaza faina, cacaua si praful de copt. Toarna compozitia intr-o tava mica (aprox. 25×30 cm) tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de 20 de minute. Lasa blatul sa se raceasca, apoi insiropeaza-l cu laptele.
Prepararea cremei:
Bate frisca pana devine ferma. Separat, amesteca crema de branza cu zaharul pudra. Incorporeaza acest amestec in frisca, apoi adauga si iaurtul.
Pregatirea gelatinei:
Hidrateaza gelatina in 40 ml apa rece timp de 10 minute, apoi incalzeste usor pana se dizolva complet (fara a fierbe). Adauga 3 linguri din crema de iaurt in gelatina topita si omogenizeaza. Amesteca totul inapoi in crema de iaurt, branza si frisca.
Asamblare:
Taie piersicile cubulete si incorporeaza-le in crema (pastreaza 1-2 piersici pentru decor). Pune folie alimentara in tava in care ai copt blatul, asaza blatul inapoi, toarna crema cu piersici deasupra si niveleaza. Da la frigider pentru 4-5 ore sau pana se intareste crema.
Decor:
Orneaza prajitura cu felii de piersica, frisca, glazura de ciocolata alba sau dupa gust.