
Usor de preparat, cu un aspect spectaculos si o combinatie irezistibila de texturi, aceasta prajitura cu blat pufos, crema fina de branza si strat de fructe acoperite cu jeleu este perfecta pentru zilele calduroase. Fiecare cubulet este o explozie de prospetime si dulceata, care te cucereste de la prima imbucatura.
Ingrediente pentru blat:
250 g zahar pudra
250 ml apa calduta
250 ml ulei
300 g faina semi-alba (tip 550)
3 oua
5 g praf de copt (jumatate de plic)
Ingrediente pentru crema de branza:
500 g branza dulce fina (tip crema)
150 g unt
150 g smantana fermentata
250 g zahar pudra
8 g zahar vanilat (1 plic)
Coaja rasa de la 1 lamaie
Ingrediente pentru decor:
Fructe dupa gust (capsuni, piersici, kiwi, afine etc.)
Suc de lamaie
2 plicuri gelatina pentru tort
Mod de preparare
- Pregatirea blatului:
Bate ouale impreuna cu zaharul pudra pana obtii o spuma deschisa la culoare si aerata.
Adauga treptat apa calduta si uleiul, continuand sa mixezi.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula sau o lingura de lemn, amestecand usor pana la omogenizare.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 20 de minute, pana blatul devine auriu. Lasa-l sa se raceasca complet. - Prepararea cremei de branza:
Mixeaza untul cu zaharul pudra pana devine spumos.
Adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa.
Incorporeaza treptat branza dulce, apoi smantana fermentata, mixand pana obtii o crema fina si omogena. - Asamblarea prajiturii:
Intinde crema uniform peste blatul racit.
Asaza fructele taiate in felii sau bucati potrivite, in functie de preferinte.
Stropeste-le cu putin suc de lamaie pentru a le pastra culoarea vie. - Strat de jeleu:
Prepara gelatina pentru tort conform instructiunilor de pe ambalaj.
Toarn-o cu grija peste stratul de fructe, distribuind uniform.
Pune prajitura la frigider si las-o sa se intareasca pentru cateva ore sau, ideal, peste noapte. - Servire:
Taie prajitura in cuburi sau felii si savureaz-o rece, direct din frigider.
Sfaturi:
Ca blatul sa fie aerat, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
Untul trebuie sa fie moale, dar nu topit, pentru o textura cremoasa.
Jeleul trebuie turnat cand incepe sa se raceasca, dar inca este fluid, pentru a nu topi crema.