
Daca iubesti prajiturile cu mere si creme delicate, aceasta reteta este pentru tine. Straturile de piscot, mere caramelizate si crema de vanilie, acoperite cu frisca fina, dau un desert echilibrat, usor si irezistibil. Prepararea este simpla, iar rezultatul arata spectaculos si are un gust divin. Perfect pentru momente dulci in familie sau atunci cand vrei sa impresionezi invitatii.
Dimensiunea tavii recomandate: 24 × 24 cm
Ingrediente:
3 oua (pentru piscot)
1 kg mere rase
3–4 linguri zahar (pentru mere, dupa gust)
½ plic budinca de vanilie (pentru ingrosarea merelor)
1,5 plicuri budinca de vanilie (pentru crema)
4 linguri zahar (pentru crema)
500 ml lapte
80 g unt
2 linguri smantana
200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pregatirea piscotului
Se bat ouale si se coace un blat simplu din piscot.
Stratul de mere
Se rad merele si se calesc impreuna cu zaharul, dupa gust.
Se adauga ½ plic de budinca de vanilie si se mai lasa pe foc pana se ingroasa usor.
Se lasa la racit.
Crema de vanilie
Din 1,5 plicuri de budinca, 4 linguri de zahar si 500 ml lapte se pregateste crema.
Se adauga untul si smantana, apoi se lasa sa se raceasca complet.
Asamblarea prajiturii
Peste blatul de piscot se intinde stratul de mere calite.
Se adauga crema de vanilie.
La final, se intinde frisca batuta bine.