Prajitura pufoasa cu zmeura si bezea: Combinatia care cucereste pe oricine

Ingrediente

  1. Blat (biscuit)
    4 oua mari
    110 g faina
    150 g zahar
    35 g amidon de porumb
    2 lingurite rase praf de copt
  2. Crema cu zmeura
    500 g mascarpone
    500 g smantana lichida pentru frisca (30%)
    60 g zahar pudra
    aprox. 400 g zmeura (proaspata sau congelata, bine scursa)
  3. Bezea
    4 albusuri
    150 g zahar fin
    10 g amidon de porumb
    un praf de sare

Mod de preparare

  1. Prepararea blatului
    Bate albusurile cu praful de sare pana devin spumoase.
    Adauga treptat zaharul si continua mixarea pana obtii o spuma tare si lucioasa.
    Incorporeaza galbenusurile si praful de copt, amestecand usor.
    Cerne faina si amidonul, apoi incorporeaza-le intr-o miscare lenta, cu o spatula.
    Toarna compozitia intr-o tava de 22 × 30 cm tapetata cu hartie de copt.
    Coace la 170°C timp de 20–25 minute.
    Lasa blatul sa se raceasca complet.
  2. Prepararea cremei cu zmeura
    Bate mascarpone impreuna cu smantana pentru frisca si zaharul pudra pana obtii o crema groasa si aerata.
    Adauga zmeura si amesteca usor cu o spatula.
    Intinde crema pe blatul complet racit.
  3. Prepararea bezelei
    Bate albusurile cu un praf de sare.
    Cand spuma incepe sa se intareasca, adauga treptat zaharul, cate o lingura, continuand mixarea pana obtii o bezea densa si lucioasa.
    Adauga amidonul si mixeaza scurt.
    Intinde bezeaua intr-o tava 22 × 30 cm tapetata cu hartie de copt.
    Coace astfel:
    5 minute la 180°C,
    redu temperatura la 140°C si mai coace 55 minute.
    Las-o sa se raceasca in tava, apoi asaz-o peste crema cu zmeura, apasand usor.
    Da prajitura la frigider cateva ore – ideal peste noapte.

Pofta buna! ❤️