
Ingrediente
- Blat (biscuit)
4 oua mari
110 g faina
150 g zahar
35 g amidon de porumb
2 lingurite rase praf de copt - Crema cu zmeura
500 g mascarpone
500 g smantana lichida pentru frisca (30%)
60 g zahar pudra
aprox. 400 g zmeura (proaspata sau congelata, bine scursa) - Bezea
4 albusuri
150 g zahar fin
10 g amidon de porumb
un praf de sare
Mod de preparare
- Prepararea blatului
Bate albusurile cu praful de sare pana devin spumoase.
Adauga treptat zaharul si continua mixarea pana obtii o spuma tare si lucioasa.
Incorporeaza galbenusurile si praful de copt, amestecand usor.
Cerne faina si amidonul, apoi incorporeaza-le intr-o miscare lenta, cu o spatula.
Toarna compozitia intr-o tava de 22 × 30 cm tapetata cu hartie de copt.
Coace la 170°C timp de 20–25 minute.
Lasa blatul sa se raceasca complet. - Prepararea cremei cu zmeura
Bate mascarpone impreuna cu smantana pentru frisca si zaharul pudra pana obtii o crema groasa si aerata.
Adauga zmeura si amesteca usor cu o spatula.
Intinde crema pe blatul complet racit. - Prepararea bezelei
Bate albusurile cu un praf de sare.
Cand spuma incepe sa se intareasca, adauga treptat zaharul, cate o lingura, continuand mixarea pana obtii o bezea densa si lucioasa.
Adauga amidonul si mixeaza scurt.
Intinde bezeaua intr-o tava 22 × 30 cm tapetata cu hartie de copt.
Coace astfel:
5 minute la 180°C,
redu temperatura la 140°C si mai coace 55 minute.
Las-o sa se raceasca in tava, apoi asaz-o peste crema cu zmeura, apasand usor.
Da prajitura la frigider cateva ore – ideal peste noapte.
Pofta buna! ❤️


