
Ingrediente
Pentru aluat:
500 g faina semigrunjoasa
25 g drojdie proaspata (1 cub)
2 galbenusuri
300 ml lapte
100 g unt
100 ml ulei
50 g zahar pudra
2 lingurite praf de copt (aprox. 8 g)
¼ lingurita sare (aprox. 1 g)
Pentru crema de cacao:
160 g cacao
300 g zahar pudra
400 g smantana acra (20% grasime)
Metoda de preparare
Pregatirea maielei:
Intr-un bol mic, amesteca laptele caldut cu drojdia si o lingurita de zahar. Lasa 5–10 minute pana se formeaza spuma la suprafata.
Prepararea aluatului:
Intr-un bol mare, pune faina, praful de copt, zaharul pudra si sarea. Adauga maiaua, galbenusurile si untul topit, apoi uleiul. Framanta rapid un aluat moale si omogen. Nu este nevoie sa-l lasi la dospit in acest moment.
Impartirea si intinderea foilor:
Imparte aluatul in 3 parti egale. Intinde fiecare bucata intr-o foaie de aproximativ 30×38 cm (dimensiunea unei tavi adanci).
Prepararea cremei:
Amesteca bine cacaoa cu zaharul pudra, apoi incorporeaza smantana acra. Vei obtine o crema groasa. Imparte-o in doua parti egale.
Asamblarea prajiturii:
Unge tava cu ulei, asaza prima foaie de aluat, intinde jumatate din crema, pune a doua foaie, intinde restul de crema si acopera cu ultima foaie de aluat.
Dospire finala:
Lasa prajitura sa creasca in tava timp de aproximativ 1 ora.
Coacerea:
Inteapa usor suprafata cu o furculita, apoi coace la 180°C pentru aproximativ 30 de minute, pana capata o culoare usor aurie.
Servirea:
Dupa racire, presara zahar pudra deasupra. Taie in patrate sau felii si serveste.