Prajitura pufoasa cu stafide, ciocolata si nuci – desert simplu si economic

Uneori cele mai bune prajituri sunt cele mai simple! Aceasta prajitura cu stafide este incredibil de pufoasa, usor de facut si perfecta pentru a fi savurata alaturi de o cafea sau un ceai. Aroma stafidelor, completata de ciocolata rasa si nuci crocante deasupra, transforma aceasta reteta intr-un desert clasic de care nu te vei plictisi niciodata.

Ingrediente:
1 ou mare
250 g faina alba
150 g zahar
2 linguri smantana acra (aprox. 40 g)
125 ml ulei
125 ml lapte
1 lingurita si jumatate praf de copt (aprox. 6 g)
200 g stafide
ciocolata rasa, dupa gust
nuci tocate, pentru decor

Mod de preparare:
Intr-un bol incapator, bate oul cu zaharul pana devine spumos.
Adauga smantana acra, uleiul si laptele, amestecand bine dupa fiecare.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, pana obtii o compozitie omogena.
Adauga stafidele si amesteca usor cu o spatula.
Toarna compozitia intr-o tava (aprox. 25×30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Presara deasupra ciocolata rasa si nuci tocate.
Coace prajitura la 180°C, timp de 35-40 de minute, pana trece testul scobitorii.
Las-o sa se raceasca, apoi taie in cuburi si serveste.

👉 Este o prajitura economica, simpla, dar cu un gust extraordinar, pe care o poti pregati oricand pentru familie sau musafiri.