Prajitura pufoasa cu prune – reteta simpla si rapida care nu da gres niciodata

Daca vrei un desert de casa care se face repede si cucereste pe toata lumea, aceasta prajitura cu prune este alegerea ideala. Se topeste in gura, are o culoare minunata si un parfum irezistibil de scortisoara. In plus, o poti adapta si cu alte fructe, dar prunele ii dau un gust aparte si o savoare de neuitat.

Ingrediente
4 oua
350 g faina
150 g smantana (sau smantana pentru gatit/iaurt grecesc)
150 g ulei
½ plic praf de copt (aprox. 5 g)
1 lingurita extract de vanilie
150 g zahar
1 praf de sare
600 g prune fara samburi
1 lingurita scortisoara
Zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare – pas cu pas
Taie trei sferturi din cantitatea de prune in felii subtiri.
Presara peste ele putin zahar si scortisoara, apoi lasa-le cateva minute sa isi lase sucul si sa se aromatizeze.
Bate ouale cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa, aproape albicioasa si isi tripleaza volumul.
Cu ajutorul unei spatule, incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt, apoi adauga uleiul, smantana, vanilia si un praf de sare.
Amesteca usor, pana obtii un aluat omogen si pufos.
Incorporeaza in aluat feliile de prune pregatite cu zahar si scortisoara.
Unge si tapeteaza cu faina o tava medie (aprox. 30×20 cm).
Toarna compozitia in tava si niveleaza.
Asaza restul prunelor intregi sau taiate jumatati pe suprafata aluatului.
Coace in cuptorul preincalzit la 170°C, cu ventilatie, timp de aproximativ 35 de minute, pana trece testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca putin, apoi presara deasupra zahar pudra vanilat.
Taie felii dupa ce s-a racit complet, pentru bucati frumoase si uniforme.

👉 Rezultatul este o prajitura moale, parfumata, cu prune zemoase si aroma de scortisoara – ideala langa o cafea sau un ceai.