Prajitura pufoasa cu mere – Gata in doar 30 de minute

Daca adori deserturile cu mere si visezi la ceva simplu, rapid si aromat pentru cafeaua de dupa-amiaza, aceasta prajitura este exact ce cauti. Seamana cu ceea ce faceau bunicile noastre – cu ingrediente simple, gust minunat si miros care umple toata casa.

Ingrediente:
2 oua
100 g zahar tos
100 ml lapte
70 ml ulei
160 g faina alba
10 g praf de copt
2 mere (curatate si feliate)
50 g unt topit
2 lingurite extract de vanilie

Mod de preparare:
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si extractul de vanilie pana cand compozitia devine spumoasa.
Adauga laptele si uleiul, amestecand bine pana la omogenizare.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, cernuta in prealabil, si amesteca pana obtii un aluat neted.
Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Niveleaza aluatul.
Asaza feliile de mere decojite deasupra, apasand usor in aluat.
Unge suprafata cu untul topit si, daca doresti, mai presara putin zahar pentru o crusta usor crocanta.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute, pana cand prajitura este aurie si trece testul cu scobitoarea.