
Ingrediente
Faina de grau: aprox. 210 g
Praf de copt: 10 g (2 lingurite)
Un praf de sare
Zahar: 150 g
Oua: 3 bucati medii
Ulei vegetal: 120 ml
Iaurt natural: 250 g
Gem de prune: aprox. 180 – 200 g
Metoda de Preparare Simpla si Rapida
Pregatirea initiala: Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tapeteaza o forma de copt (ideal de aprox. 20×30 cm sau una similara) cu hartie de copt.
Amestecul uscat: Intr-un bol mare, amesteca bine ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si zaharul.
Amestecul umed: In alt bol, combina ouale batute, uleiul vegetal si iaurtul natural.
Combinarea finala: Adauga treptat ingredientele uscate peste amestecul umed. Atentie: Nu folosi mixerul! Amesteca totul doar cu o lingura mare sau cu un tel tip para, amestecand usor, numai pana cand ingredientele se combina. Nu amesteca excesiv.
Turnarea in tava: Transfera aluatul in forma pregatita.
Vartejul magic: Folosind o lingurita, pune cantitati generoase (pete) din magla de prune pe suprafata aluatului. Apoi, ia o furculita si, scufundand capatul manerului in aluat, traseaza “vartejuri” sau “opturi” (eseuri floresoase) pentru a marmora maglaua, creand un model atragator.
Coacerea: Coace prajitura timp de aproximativ 35-40 de minute la 180°C. Nota: Daca folosesti o forma de chec, timpul de coacere va fi mai lung, de aprox. 50-60 de minute.
Servirea: Lasa prajitura sa se raceasca usor inainte de a o taia si servi. Pofta buna!


