
Cauti o prajitura usoara, rapida si racoritoare, perfecta pentru vara? Aceasta reteta cu gris si visine este exact ce-ti trebuie. Are un gust delicat de vanilie si lamaie, o textura aerata si suculenta visinelor coapte exact cat trebuie. Se prepara simplu, cu ingrediente de baza, dar rezultatul este spectaculos!
Ingrediente:
4 oua intregi
2 linguri gris (aprox. 30 g)
100 ml lapte
2 linguri faina (aprox. 40 g)
1 plic zahar vanilat (aprox. 8 g)
600 g visine fara samburi
4 linguri zahar (aprox. 80 g)
1 plic praf de copt (10 g)
Coaja rasa de la 1 lamaie netratata
50 g unt topit
Un praf de sare
Mod de preparare:
Amesteca grisul cu laptele si lasa-l deoparte 10–15 minute pentru a se umfla.
Bate ouale intregi cu zaharul, zaharul vanilat si untul topit timp de 10 minute cu mixerul, pana obtii o compozitie spumoasa si aerata. Intre timp, preincalzeste cuptorul la 180°C.
Incorporeaza grisul umflat, faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Amesteca usor pana la omogenizare.
Tapeteaza o tava mica (aproximativ 25×25 cm) cu hartie de copt, toarna aluatul in ea, apoi asaza frumos visinele deasupra, in siruri sau aleatoriu, dupa preferinta.
Coace prajitura timp de 12–15 minute la 180°C, pana cand marginile sunt aurii, iar centrul este ferm la atingere.
Las-o sa se raceasca complet, apoi pudreaz-o cu zahar si portioneaz-o in patrate sau romburi.
Pentru un plus de varietate, poti inlocui visinele cu alte fructe de sezon, precum caise, prune, afine sau cirese – rezultatul va fi la fel de delicios!