Prajitura pufoasa cu capsuni

Daca adori prajiturile simple, dar spectaculoase, aceasta prajitura cu capsuni in doua straturi este exact ce cauti! Este moale, vanilata, parfumata cu capsuni coapte si se face rapid, fara complicatii. Perfecta pentru vara sau oricand ai capsuni proaspete prin frigider.

Ingrediente (pentru o tava de aproximativ 20×30 cm):
3 oua
180 g zahar
10 g zahar vanilat
200 g faina
1 plic praf de copt (aprox. 10 g)
1 praf de sare
100 ml ulei
100 ml lapte
300–400 g capsuni (curatate si taiate in jumatati, daca sunt mari)
Putin unt pentru uns tava

Mod de preparare:
Pregatirea aluatului:
Bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase.
Cerne faina amestecata cu praful de copt peste compozitie.
Adauga un praf de sare, apoi uleiul si laptele.
Amesteca bine pana obtii un aluat omogen, usor curgator.
Asamblarea in tava:
Unge o tava cu unt si tapeteaza (optional) cu faina sau hartie de copt.
Toarna jumatate din aluat in tava.
Asaza un strat generos de capsuni peste aluat.
Toarna restul de aluat peste capsuni.
Decoreaza partea de sus cu alte capsuni, apasand usor.
Coacerea:
Coace prajitura in cuptor preincalzit la 180°C timp de 30–35 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Sfat:
Poti presara zahar pudra deasupra dupa racire pentru un aspect elegant.

Capsunile, vanilia si blatul moale se completeaza perfect – o prajitura simpla, dar care face impresie la orice masa!