
Aceasta reteta de prajitura cu caise este dovada ca simplitatea cucereste mereu. Cu ingrediente masurate dintr-o cana obisnuita de 250 ml si un minim de efort, obtii un desert pufos, aromat, perfect pentru vara. Ideal pentru cei grabiti, dar pofticiosi. Eu va dau si cantitatile in grame, pentru unii este mai usor asa.
Ingrediente:
Pentru aluat:
320 g faina alba (aproximativ 2½ cani)
120 g zahar tos (¾ cana)
4 oua
12 g praf de copt (1 plic)
330 g smantana cu 20% grasime (1½ cani)
125 ml ulei (½ cana)
Pentru topping:
500 g caise (sau mai multe, dupa preferinta)
zahar tos pentru presarat deasupra
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Amesteca toate ingredientele pentru aluat pana obtii o compozitie omogena, fara cocoloase.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni recomandate: 30×35 cm).
Adauga caisele taiate cuburi (sau jumatati, daca te grabesti) deasupra aluatului.
– Sfat: Asaza-le cu partea cu pielita in jos, pentru a reduce cantitatea de zeama eliberata.
Presara generos zahar peste fructe – prajitura nu este foarte dulce, deci nu te teme ca exagerezi.
Coace timp de aproximativ 30 de minute la 200°C. Verifica cu o scobitoare. Daca mai e nevoie, lasa cateva minute in plus.
Rezultatul: o prajitura moale, pufoasa, cu o crusta dulce si fructe zemoase – perfecta pentru vara, picnicuri sau un desert rapid in familie.