
Daca ai banane coapte in bucatarie si nu stii ce sa faci cu ele, acest desert este solutia perfecta. Usor de preparat, extrem de pufos si cu bucatele de ciocolata care se topesc in gura, acest chec cu banane devine rapid preferatul familiei. Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate, ci doar de cateva elemente simple si 40 de minute la cuptor. Iata reteta completa:
Ingrediente:
50 g unt
2 oua
100 g zahar
1 lingurita zahar vanilat
2 banane bine coapte
1 lingurita praf de copt
90 g faina alba
50 g ciocolata neagra (cu minimum 50% cacao)
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180°C (caldura sus-jos, fara ventilatie).
Topeste untul si lasa-l deoparte sa se raceasca putin.
Bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat timp de 2-3 minute, pana obtii o compozitie deschisa la culoare si pufoasa.
Piseaza bananele cu o furculita si adauga-le peste compozitia de oua.
Incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula sau lingura.
Adauga untul topit si omogenizeaza totul fara a amesteca excesiv.
Toaca grosier ciocolata. Adauga jumatate in compozitie si amesteca.
Toarna compozitia intr-o forma de chec (aprox. 1,1 litri) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt.
Presara restul de ciocolata deasupra aluatului.
Coace prajitura timp de 30-40 de minute. Verifica din minutul 25 cu o scobitoare: daca iese curata, prajitura este gata.
Lasa checul sa se raceasca usor inainte de a-l taia si savura.
Perfecta alaturi de o cafea, un ceai sau ca gustare dulce dupa-amiaza, aceasta prajitura cu banane si ciocolata va deveni un clasic in bucataria ta!