Prajitura pufoasa cu afine si migdale – desert simplu si delicios 🍰✨

Aceasta prajitura pufoasa cu afine si migdale este un desert simplu, dar delicios, perfect pentru orice ocazie. Textura sa moale, gustul usor fructat si aroma migdalelor prajite o transforma intr-o alegere ideala pentru iubitorii de dulciuri de casa.

Ingrediente pentru blat:
250 g faina
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt (10 g)
3 oua
120 ml lapte
100 g unt topit
Coaja rasa de la o lamaie
Un praf de sare
150 g afine (proaspete sau congelate)
50 g fulgi de migdale
Zahar pudra

Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Spala afinele si lasa-le la scurs. Daca folosesti afine congelate, le poti trece usor prin faina pentru a nu lasa prea mult suc in aluat.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase.
Adauga untul topit, laptele si coaja rasa de lamaie, amestecand bine.
Intr-un alt bol, cerne faina, praful de copt si sarea, apoi incorporeaza treptat in compozitia lichida, amestecand usor cu o spatula.
Toarna aluatul in tava si niveleaza suprafata.
Presara afinele deasupra si impinge-le usor in aluat.
Adauga fulgii de migdale pentru un plus de crocant.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace timp de aproximativ 30-35 de minute, pana cand prajitura devine aurie si trece testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca putin, apoi pudreaz-o cu zahar pentru un aspect elegant si un gust delicat.
Aceasta prajitura simpla, dar rafinata, este perfecta alaturi de o cafea sau un ceai, fiind un rasfat minunat pentru intreaga familie! 🍰✨