Prajitura Perfecta: Blat Fraged si Crema Vanilata! Perfecta pentru Zilele Racoroase!

Ingrediente pentru Blat:
Faina de grau 250 g
Unt 125 g
Zahar 50 g
Ou 1 bucata
Praf de copt 5 g (aprox. 1 lingurita)
Ingrediente pentru Crema:
Lapte 500 ml
Galbenusuri 3 bucati
Zahar 100 g
Faina de grau 40 g
Miere 15 g (aprox. 1 lingura)
Ingrediente pentru Stratul Crocant de Sus:
Albusuri 3 bucati
Zahar 100 g
Fulgi de migdale 100 g

Metoda de preparare:
1.Pregatirea Blatului
Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul si praful de copt, apoi adaugati untul rece taiat bucati mici.
Faramitati amestecul cu degetele pana obtineti o textura de pesmet/firimituri.
Adaugati oul si framantati rapid aluatul.
Infasurati aluatul in folie alimentara sau hartie de copt si lasati-l la frigider sa se raceasca timp de aproximativ 30 de minute.
Intindeti aluatul racit si asezati-l intr-o forma rotunda de copt.
Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 15-20 de minute, pana cand se rumeneste usor.
Lasati blatul sa se raceasca complet.
2.Pregatirea Cremei
Puneti laptele la fiert. Intr-un alt bol, bateti galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati treptat faina. Cand compozitia este omogena, turnati incet laptele fierbinte peste ea, amestecand constant. Incalziti amestecul la foc mic, amestecand continuu. Cand crema se ingroasa (ca o budinca), adaugati mierea, amestecati si luati de pe foc. Lasati crema sa se raceasca.
3.Pregatirea Stratului Crocant de Sus
Bateti albusurile spuma tare, adaugand zaharul treptat pana obtineti o bezea lucioasa. La final, adaugati fulgii de migdale si amestecati usor cu o spatula.
4.Asamblarea si Coacerea Finala
Intindeti crema budinca peste blatul racit.
Asezati deasupra spuma de albusuri cu fulgi de migdale.
Introduceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C si coaceti-o timp de 25-30 de minute. Lasati prajitura sa se raceasca foarte bine inainte de a o taia.