Prajitura Orhidee – Desertul care te cucereste instant

Prajitura „Orhidee” este o minunatie in straturi, ideala pentru mesele festive sau atunci cand vrei sa impresionezi cu un desert rafinat, aromat si cremos. Straturi fragede de aluat, crema fina de cocos si vanilie, plus un strat generos de umplutura cu mac si mar – o combinatie irezistibila ce imbina gusturile clasice cu un aspect elegant. Urmeaza reteta pas cu pas pentru a pregati acest deliciu acasa.

Ingrediente pentru aluat:
100 g unt
50 g zahar pudra
3 galbenusuri
500 g faina
200 g smantana (20% grasime)
1 lingurita coaja rasa de lamaie
2 linguri cacao
1 plic praf de copt (10 g)
1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutura cu mac:
200 g mac macinat
100 g zahar pudra
100 ml lapte fierbinte
1 mar mare, ras
1 lingurita coaja rasa de lamaie
Ingrediente pentru crema de cocos:
3 albusuri
150 g fulgi de cocos
100 g zahar pudra
100 g unt moale
Ingrediente pentru crema de vanilie:
500 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie (2 x 40 g)
200 g zahar pudra
200 g unt
Ingrediente pentru decor:
Cateva linguri de fulgi de cocos si mac

Mod de preparare
Pregatirea aluatului:
Framanta un aluat din untul moale, zaharul pudra, smantana, galbenusuri, sarea, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Imparte aluatul in 3 parti egale. Incorporeaza cacao intr-una dintre ele.
Coacerea primului strat + umplutura de mac:
Intinde prima parte de aluat (una din cele albe) si asaz-o intr-o tava unsa cu unt sau tapetata. Inteapa cu furculita din loc in loc.
Pentru umplutura: opareste macul cu laptele fierbinte, apoi amesteca cu zaharul pudra, marul ras si coaja de lamaie. Intinde uniform peste primul strat de aluat.
Al doilea strat si crema de cocos:
Acopera cu al doilea strat de aluat alb, intins la dimensiunea tavii.
Pentru crema de cocos: bate albusurile spuma tare, adauga treptat zaharul, apoi incorporeaza fulgii de cocos. La final, adauga untul moale pentru o textura mai cremoasa. Intinde compozitia peste al doilea strat de aluat.
Al treilea strat si coacere:
Intinde si adauga deasupra stratul de aluat cu cacao. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 35-40 de minute.
Crema de vanilie si decor:
Prepara budinca din lapte, zahar si praful de budinca. Fierbe pe foc mic pana se ingroasa. Las-o sa se raceasca partial, apoi incorporeaza untul taiat cubulete.
Intinde crema de vanilie peste prajitura complet racita. Presara deasupra fulgi de cocos si mac pentru un decor elegant.

O prajitura spectaculoasa, stratificata si plina de texturi, perfecta pentru momentele in care vrei sa impresionezi si prin gust, si prin prezentare!