Prajitura NORISOR cu budinca – Atat de fina, ca se topeste in gura

Cand ai pofta de ceva dulce, delicat si usor de preparat, acest desert cu vanilie, nuci si cocos este alegerea perfecta. Straturi fine de blat pufos, crema de vanilie catifelata si un topping crocant si parfumat – totul intr-un singur desert care merge perfect langa o cafea de weekend sau o intalnire cu prietenii.

Ingrediente pentru blat:
5 albusuri + un praf de sare
5 galbenusuri
180 g zahar
100 ml lapte
100 ml ulei vegetal
250 g faina
1 lingurita praf de copt (aprox. 5 g)
1 lingura cacao (aprox. 10 g)
Ingrediente pentru budinca de vanilie:
800 ml lapte
80 g praf de budinca de vanilie (sau amidon de porumb)
2 linguri zahar (aprox. 30 g)
Ingrediente pentru crema:
250 ml smantana pentru frisca (min. 30% grasime)
30 g zahar vanilat (sau zahar simplu)
400 g smantana fermentata (30% grasime)
Ingrediente pentru decor:
100 g nuci (nuci romanesti, tocate)
100 g fulgi de cocos
Ciocolata rasa – dupa gust

Mod de preparare:

  1. Pregatirea blatului:
    Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare.
    Separat, bate galbenusurile cu zaharul pana obtii o crema deschisa la culoare.
    Adauga treptat laptele, apoi uleiul si continua sa mixezi.
    Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
    La final, adauga spuma de albusuri si incorporeaz-o usor, cu miscari de jos in sus.
    Imparte aluatul in doua: intinde jumatate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
    In cealalta jumatate adauga cacao si omogenizeaza, apoi intinde peste primul strat.
    Cu o scobitoare creeaza modele decorative in aluat.
  2. Pregatirea budincii:
    Dizolva praful de budinca (sau amidonul) intr-o parte din lapte.
    Fierbe restul de lapte cu zaharul intr-o cratita.
    Cand laptele incepe sa fiarba, adauga amestecul de budinca si fierbe la foc mic pana se ingroasa.
    Intinde budinca fierbinte peste blatul din tava si decoreaza din nou cu o scobitoare, daca doresti.
  3. Coacerea:
    Coace in cuptor preincalzit la 200°C (functie sus-jos) timp de 30 de minute.
    Tava recomandata: 32 cm x 23 cm.
  4. Dupa coacere:
    Scoate prajitura din cuptor, indeparteaza hartia de copt si las-o sa se raceasca complet intr-un cadru de prajituri.
  5. Pregatirea cremei:
    Bate smantana dulce cu zaharul (vanilat).
    Incorporeaza smantana fermentata si amesteca pana obtii o crema omogena.
    Intinde crema peste prajitura.
  6. Decor:
    Presara fulgi de cocos, nuci tocate si ciocolata rasa.
    Serveste cu drag si savureaza fiecare inghititura!