
Aceasta prajitura extrem de pufoasa, cu aroma naturala de portocala, este dovada ca din cateva ingrediente simple poti obtine un desert demn de aplauze. Se prepara rapid, fara complicatii, si poate inlocui cu succes orice tort festiv. Este ideala pentru dimineti linistite, vizite neasteptate sau momente cand vrei ceva dulce, dar fara prea mult efort.
Ingrediente (pentru o forma de 22 cm diametru)
Aluat:
3 oua medii
150 g zahar
1 praf de sare
120 ml ulei
150 ml suc de portocale
Coaja rasa de la 1 portocala
10 g praf de copt (1 plic)
220 g faina
Pentru decor:
Putin gem, dupa preferinta (caise, piersici, portocale etc.)
Fulgi de cocos pentru presarat deasupra
Mod de preparare:
Intr-un bol adanc, bate ouale cu zaharul si un praf de sare pana devin spumoase si cremoase.
Adauga uleiul, sucul de portocale si coaja rasa de portocala. Amesteca pana se omogenizeaza.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitie, amestecand usor pentru a evita formarea cocoloaselor.
Toarna aluatul intr-o forma rotunda (22 cm), unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt.
Coace in cuptor preincalzit la 180°C timp de aproximativ 40 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Cat este calda, unge prajitura cu gem si presara cocos deasupra, pentru un efect decorativ si o aroma subtila.
Sfat:
Se poate servi simpla sau alaturi de un ceai aromat. Daca doresti un aspect mai festiv, poti adauga un strat subtire de glazura sau cateva felii de portocala confiata.