Prajitura Minune cu Nuca, Mac si Branza – Gustul care cucereste din prima

Ingrediente
Pentru aluatul de baza:
250 g faina
125 g unt rece
1 galbenus
80 g zahar pudra
1 lingura smantana
1/2 lingurita praf de copt
Pentru stratul de nuca:
200 g nuci macinate
100 g zahar
2 albusuri batute spuma
2 linguri pesmet
1 lingurita esenta de rom
Pentru stratul de mac:
200 g seminte de mac macinate
100 g zahar
2 albusuri batute spuma
2 linguri pesmet
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru stratul de branza:
500 g branza de vaci bine scursa (sau mascarpone pentru o textura mai fina)
100 g zahar
3 oua
1 plic zahar vanilat
1 lingura gris
100 ml smantana grasa

Mod de preparare
Prepara aluatul:
Amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra.
Adauga untul rece taiat cubulete si framanta pana obtii un aluat nisipos.
Incorporeaza galbenusul si smantana, apoi framanta un aluat compact.
Intinde-l intr-o tava (aprox. 25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Prepara stratul de nuca:
Amesteca nucile macinate cu zaharul, pesmetul si romul.
Incorporeaza usor albusurile batute spuma.
Pune compozitia peste aluatul din tava si niveleaza.
Prepara stratul de mac:
Intr-un bol separat, amesteca macul macinat cu zaharul, pesmetul si vanilia.
Incorporeaza albusurile spuma.
Adauga acest strat peste cel de nuca si niveleaza.
Prepara stratul de branza:
Mixeaza branza cu zaharul, zaharul vanilat, grisul, ouale si smantana pana obtii o crema neteda.
Toarna crema de branza peste stratul de mac.
Coacere:
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 60-70 minute, pana cand stratul de branza devine auriu.
Las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Servire:
Taie prajitura in dreptunghiuri sau patrate egale.
Optional, pudreaza cu zahar vanilat inainte de servire.