
Daca iti doresti un desert rapid, spectaculos si usor de facut, aceasta prajitura marmorata cu branza de vaci este alegerea perfecta. Textura fina si aspectul marmorat o transforma intr-o reteta de efect, pe care o poti pregati oricand vrei sa iti surprinzi familia sau invitatii cu ceva dulce, dar simplu.
Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g zahar pudra
150 ml ulei
2 oua
260 g faina (tip 000 sau intermediara)
2 linguri cacao (aprox. 20 g)
1 plic praf de copt (10 g)
250 ml lapte
Pentru umplutura:
500 g branza de vaci (tvaroh)
200 g zahar tos
2 oua
250 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie (2 × 40 g)
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200°C.
Pregateste umplutura: amesteca bine branza de vaci, zaharul, ouale, laptele si pudra de budinca de vanilie, folosind un mixer pentru o compozitie omogena.
Pregateste aluatul: intr-un bol, mixeaza zaharul pudra cu uleiul pana obtii o crema neteda. Adauga pe rand ouale, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si laptele. Amesteca pana cand aluatul devine omogen.
Asamblare: toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si presarata cu faina). Peste aluat, toarna neuniform crema de branza – aceasta este lichida si va patrunde partial prin aluat. Cu coada unei linguri de lemn, amesteca usor suprafata pentru a obtine efectul marmorat.
Coacere: da tava la cuptor pentru 20–25 de minute.
Servire: lasa prajitura sa se raceasca bine inainte de a o taia in felii.