
Ingrediente
Pentru blat:
4 oua
200 g zahar
200 g unt
250 g faina
1 lingurita praf de copt
100 g cacao pudra
1 plic zahar vanilat
un praf de sare
Pentru crema:
250 g mascarpone sau crema de branza natur
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua
50 g faina
coaja rasa de la 1/2 lamaie
In plus:
200 g zmeura
Mod de preparare
Sparge ouale intr-un bol incapator, adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi mixeaza pana cand compozitia devine deschisa la culoare si aproape isi tripleaza volumul.
Topeste untul si lasa-l putin sa se raceasca. Intre timp, amesteca faina cu pudra de cacao, praful de copt si sarea.
Incorporeaza untul topit in ouale mixate, apoi adauga treptat amestecul de faina cu cacao, amestecand usor pana obtii o compozitie omogena.
Intr-un alt bol, mixeaza mascarponele cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos.
Adauga ouale pe rand, apoi faina si coaja rasa de lamaie, amestecand bine.
Tapeteaza o tava medie cu hartie de copt.
Toarna jumatate din compozitia de blat si niveleaza.
Adauga peste ea crema de branza si uniformizeaza.
Pune deasupra restul de aluat de blat si, daca doresti, treci usor cu o furculita pentru a crea un efect marmorat.
Presara zmeura pe deasupra.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Coace prajitura 35–40 de minute, cu functia de ventilatie, verificand cu testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava.
Taie in patrate sau dreptunghiuri si serveste.