
Daca vrei un desert simplu, dar cu efect spectaculos, aceasta prajitura cu crema este exact ce cauti. Se prepara din doua compozitii – un blat de cacao moale si aerat, plus un strat cremos cu branza dulce care se topeste in gura. E genul de desert care arata si se simte ca un tort, dar se face usor si fara batai de cap. Iata cum se prepara pas cu pas:
Ingrediente pentru crema:
300 g crema de branza
4 linguri zahar (aprox. 60 g)
1 lingurita extract de vanilie (sau zahar vanilat)
1 ou
1 lingura faina (aprox. 15 g)
Ingrediente pentru baza de cacao:
150 g zahar
160 g faina
40 g cacao
4 oua
10 g praf de copt (1 plic)
100 ml ulei
1 lingurita vanilie
Mod de preparare:
- Pregatirea cremei:
Intr-un bol, amesteca crema de branza cu zaharul, vanilia, oul si faina. Foloseste un tel sau mixer pana obtii o compozitie fina, omogena. Toarna crema intr-un pos (sau o punga taiata la un colt) si pune-l la frigider. - Pregatirea blatului de cacao:
Intr-un bol separat, bate ouale cu zaharul pana devin pufoase. Adauga uleiul si vanilia si continua sa mixezi pana se dizolva complet zaharul.
Intr-un alt bol, cerne faina, praful de copt si cacaua, apoi adauga-le treptat in amestecul lichid, amestecand usor pana obtii o compozitie omogena. - Asamblare si coacere:
Tapeteaza o tava rotunda de 22 cm cu hartie de copt si unge usor hartia cu putin ulei. Toarna aluatul de cacao in tava, apoi, cu ajutorul posului, distribuie crema de branza deasupra, sub forma de benzi, buline sau dupa preferinta.
Coace prajitura in cuptor preincalzit la 180°C (sus-jos) timp de aproximativ 35 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Pofta buna la magia din cuptor!