
Daca iubesti prajiturile stratificate, aromate si cu texturi diferite intr-o singura felie, atunci prajitura Lotti este alegerea perfecta. Combinatia de blat marmorat, gem fructat si o spuma de albus cu nuca te va face sa revii la ea de fiecare data. Reteta este simpla si spectaculoasa, ideala pentru momentele in care vrei sa-ti impresionezi familia sau musafirii.
Ingrediente:
Pentru aluat:
300 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
100 g zahar
100 g margarina
50 g untura
3 galbenusuri
50 ml lapte
1 lingura cacao (aprox. 10 g)
3 linguri gem (caise, prune sau dupa gust)
Pentru umplutura cu nuca:
3 albusuri
150 g zahar
150 g nuca macinata
Mod de preparare:
Amesteca faina cu praful de copt si zaharul.
Adauga margarina si untura, apoi framanta pana obtii un aluat nisipos.
Incorporeaza galbenusurile si laptele, framantand pana rezulta un aluat omogen.
Imparte aluatul in doua parti egale; in una dintre ele incorporeaza cacaoa.
Intinde aluatul cu cacao la dimensiunea tavii (22×32 cm), asaza-l pe hartie de copt si unge-l cu gem.
Intinde deasupra aluatul galben si asaza-l peste stratul de gem.
Bate albusurile spuma tare cu zaharul, apoi incorporeaza nuca macinata.
Intinde spuma de albus cu nuca peste stratul de aluat.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 25–30 de minute.
Lasa sa se raceasca inainte de portionare.