Prajitura Londoneza cu Gem

Ingrediente:
Pentru aluat (blat fraged):
150 g faina alba (tip 000)
60 g zahar pudra
2 galbenusuri
1/2 plic praf de copt (aprox. 5 g)
100 g unt
Pentru umplutura:
1 borcan de gem (aprox. 250 g – de prune sau amestec de fructe, dupa preferinta)
Pentru bezeaua cu nuci (stratul de deasupra):
2 albusuri
100 g zahar pudra
60 g nuci macinate (de preferat nuci romanesti)

Mod de preparare:
Prepararea aluatului:
Amesteca toate ingredientele pentru aluat: faina, zaharul pudra, galbenusurile, praful de copt si untul rece taiat cubulete. Framanta rapid un aluat omogen, apoi intinde-l direct in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni recomandate: 20×24 cm). Niveleaza bine.
Coacere blat:
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute. Blatul va deveni usor auriu.
Adaugarea umpluturii:
Dupa ce scoti blatul din cuptor, intinde uniform un strat generos de povidla pe toata suprafata.
Prepararea bezelei cu nuci:
Bate albusurile spuma tare, apoi adauga zaharul pudra si continua mixarea pana obtii o bezea lucioasa. Cu o lingura de lemn sau spatula, incorporeaza nucile macinate usor, fara a pierde volumul.
Coacerea finala:
Intinde bezeaua cu nuci peste stratul de povidla si niveleaza. Da din nou prajitura la cuptor pentru inca 15 minute, pana bezeaua se rumeneste usor.
Racire si portionare:
Lasa prajitura sa se raceasca complet, apoi taie in patrate sau dreptunghiuri. Nu te speria daca bezeaua crapa usor la taiere – asa trebuie sa fie!