Prajitura “Lingura de Lemn” – Desertul-puf cu crema, ce se topeste in gura

Daca esti in cautarea unui desert simplu, dar spectaculos, aceasta prajituraeste exact ce ai nevoie. Blatul pufos cu cacao si crema fina de budinca alba se imbina intr-un deliciu perfect pentru familie sau musafiri. Bonus? Se prepara fara efort si e gata intr-un timp scurt!

🍫 Ingrediente:
Pentru blat:
200 g faina alba
100 g faina tip grau dur (sau inlocuieste cu faina obisnuita)
2 linguri de cacao (aprox. 15 g)
100 g zahar tos
2 pliculete zahar vanilat (20 g)
100 g untura (sau 120 g unt topit si racit)
2 oua
200 ml lapte
2 linguri smantana (30–40 g)
6 g praf de copt (jumatate de plic)
1 praf de sare
Pentru crema:
2 plicuri budinca cu aroma de ciocolata alba (cca. 80 g total)
6 linguri zahar (aprox. 90 g)
1 litru lapte

🧁 Mod de preparare:
Prepararea blatului: Bate ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adauga untul topit sau untura, apoi laptele si smantana. Incorporeaza amestecul de faina, praf de copt, sare si cacao. Vei obtine un aluat mai gros.
Coacere: Toarna aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina (20×30 cm). Coace in cuptorul preincalzit la 170°C cu ventilatie, timp de 13–18 minute. Fa testul cu scobitoarea.
Formarea “urmelor de lingura”: Scoate blatul copt si, cat este inca fierbinte, foloseste coada unei linguri de lemn pentru a forma adancituri dese pe toata suprafata prajiturii.
Prepararea budincii: Fierbe budinca conform instructiunilor, cu 1 litru de lapte si 90 g de zahar.
Asamblare: Toarna budinca fierbinte peste blat, avand grija sa patrunda in toate gaurile. Lasa la racit si intarit.
Servire: Dupa ce crema s-a stabilizat, taie prajitura in patrate si savureaza!