
Daca vrei un desert de casa simplu, aromat si extrem de gustos, prajitura lenesa cu visine este alegerea ideala. Doua straturi de aluat pufos ascund la mijloc un strat generos de visine acrisoare, transformand fiecare felie intr-o combinatie perfecta de dulce si racoritor. Nu necesita mult timp de pregatire si este reteta perfecta atunci cand vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu un desert de efect.
Ingrediente pentru aluat:
2 oua
180 g zahar
180 g iaurt
90 ml ulei
300 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
1 plic zahar vanilat (8 g)
Ingrediente pentru umplutura de visine:
1 borcan visine (aprox. 720 ml) sau 400 g visine congelate
60–80 g zahar (4–6 linguri, dupa gust)
1 plic budinca de zmeura (40 g)
putina apa
Metoda de preparare
- Pregatirea aluatului
Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile spuma tare.
Adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana cand obtineti o bezea lucioasa.
Incorporati galbenusurile, iaurtul si uleiul, amestecand usor.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt si zaharul vanilat, apoi adaugati-le treptat in compozitie, amestecand cu o spatula pana obtineti un aluat omogen. - Pregatirea umpluturii
Daca folositi visine din compot, scurgeti-le bine. Daca sunt congelate, lasati-le sa se dezghete si sa se scurga.
Puneti visinele intr-o craticioara, adaugati zaharul si fierbeti-le la foc mic timp de 5 minute.
Dizolvati pudra de budinca de zmeura in putina apa rece.
Turnati amestecul peste visine si fierbeti in continuare, amestecand continuu, pana cand se ingroasa si devine o crema consistenta. Lasati la racit cateva minute. - Asamblarea si coacerea prajiturii
Preincalziti cuptorul la 200°C.
Tapetati o tava cu hartie de copt.
Turnati jumatate din aluat in tava si nivelati.
Coaceti 10 minute, pana se intareste usor.
Scoateti tava si intindeti uniform umplutura de visine.
Acoperiti cu restul de aluat, avand grija sa acoperiti complet stratul de fructe.
Reintroduceti tava in cuptor si coaceti inca 25 de minute, pana cand prajitura capata o culoare aurie. - Servire
Lasati prajitura sa se raceasca complet in tava.
Taiati felii si, pentru un plus de savoare, presarati zahar pudra deasupra.
🍒 Rezultatul? O prajitura de casa delicioasa, cu aluat pufos si un strat suculent de visine care echilibreaza perfect gustul dulce.