Prajitura Kati cu cacao si rom – Foietaj dulce cu aroma de copilarie

Aceasta prajitura cu foi fragede, crema aromata de cacao si rom, glazura de bezea si ciocolata rasa este un desert clasic reinterpretat, care iti va rasfata papilele gustative. Reteta necesita rabdare, dar rezultatul final merita din plin!

Ingrediente (pentru o tava):
Pentru aluat:
500 g faina
150 g untura
150 g zahar
4 galbenusuri
12 g praf de copt
150 ml lapte
Pentru crema:
1 foaie de blat coapta, maruntita
250 ml lapte caldut
100 g unt
2 linguri gem de caise
2 linguri cacao degresat
10 g zahar vanilat
rom sau esenta de rom, dupa gust
Pentru glazura:
4 albusuri
100 g zahar
ciocolata neagra rasa, dupa gust

Mod de preparare:
Prepararea aluatului:
Amesteca faina cu praful de copt, apoi incorporeaza untura. Adauga zaharul, galbenusurile si laptele. Framanta pana obtii un aluat omogen.
Impartirea si coacerea foilor:
Imparte aluatul in 3 parti egale (aprox. 340 g fiecare). Intinde fiecare bucata intr-o foaie de cca 20–25 cm. Coace-le pe hartie de copt, una cate una, la 160–170°C, timp de 20–25 minute, pana devin aurii. Alege cea mai fragila foaie pentru crema.
Prepararea cremei:
Marunteste una dintre foi (cu mana sau la robot). Adauga gemul de caise, cacaoa, zaharul vanilat, untul, laptele caldut si romul. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Asamblare:
Intinde crema peste una dintre foile racite. Asaza deasupra cealalta foaie, cu grija.
Glazura:
Bate albusurile la bain-marie cu zaharul pana obtii o spuma ferma. Intinde glazura peste prajitura si rade ciocolata neagra deasupra.
Repaus:
Lasa prajitura la frigider peste noapte pentru a se fragezi foile si a se imbina aromele.

Pofta buna!