
Rezultatul final este un desert spectaculos, dulce si parfumat, care arata minunat pe masa si aduce mereu complimente gospodinei.
Ingrediente:
Foi cu miere:
200 g zahar
2 oua
100 g miere
100 g unt sau margarina
400 g faina
Rulada cu gem:
4 oua
100 g zahar
100 g faina
½ lingurita praf de copt
150 g gem de caise
Crema de vanilie:
2 plicuri budinca de vanilie (80 g)
500 ml lapte
200 g margarina sau unt
150 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
Finisare:
Zahar pudra vanilat pentru decor sau
120 g ciocolata + 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Foi cu miere:
Amesteca pe baie de aburi zaharul, ouale, mierea si untul pana se topeste si se omogenizeaza compozitia.
Adauga faina si framanta un aluat.
Imparte-l in 2 foi, intinde si coace-le pe dosul tavii pana se rumenesc usor.
Rulada cu gem:
Bate ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adauga faina si praful de copt.
Coace blatul intr-o tava dreptunghiulara, ruleaza-l cat e cald.
Dupa ce se raceste, desface, unge cu gem de caise si ruleaza din nou. Taie felii.
Crema de vanilie:
Prepara budinca conform instructiunilor si las-o sa se raceasca.
Mixeaza margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi adauga budinca rece.
Asamblare:
Asaza prima foaie cu miere pe platou, unge cu jumatate din crema.
Asaza deasupra feliile de rulada, apoi restul de crema.
Acopera cu a doua foaie cu miere.
Presara cu zahar pudra vanilat sau acopera cu glazura de ciocolata topita cu ulei.