
Ingrediente
Blat fraged
250 g faina
1 lingurita praf de copt
150 g unt rece
60 g zahar pudra (½ cana)
1 ou intreg
2 galbenusuri
Umplutura cremoasa
1 kg quark (branza dulce fin macinata)
2 oua intregi
4 galbenusuri
200 g zahar (1 pahar)
2 lingurite zahar vanilat
80 g praf de budinca de vanilie
750 ml lapte (3 cani)
120 ml ulei vegetal (½ cana)
Strat de bezea
6 albusuri
200 g zahar (1 cana)
Mod de preparare
1️⃣ Blatul
Amesteca faina cu praful de copt.
Adauga untul rece taiat cuburi si framanta rapid pana obtii un aluat nisipos.
Incorporeaza zaharul pudra, oul si galbenusurile.
Framanta un aluat fraged, intinde-l uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aprox. 25×35 cm).
Inteapa aluatul cu furculita si coace-l 10–12 minute la 180°C, cat sa se fixeze usor.
2️⃣ Umplutura
Intr-un bol mare, amesteca quark-ul cu ouale, galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat.
Dizolva praful de budinca in lapte, apoi adauga-l peste compozitie.
Incorporeaza uleiul si amesteca pana obtii o crema omogena.
Toarna umplutura peste blatul copt partial.
Coace 40–45 minute la 170°C, pana cand crema se incheaga.
3️⃣ Bezeaua
Bate albusurile spuma tare, adaugand treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa si ferma.
Intinde bezeaua peste stratul de branza.
Mai coace prajitura 10–15 minute la 160°C, pana cand bezeaua se rumeneste usor.
❄️ Final
Lasa prajitura sa se raceasca complet, apoi da-o la frigider cateva ore inainte de taiere. Se portioneaza perfect si are un gust absolut divin 🤍


