
Aceasta prajitura cu foi fine, doua tipuri de crema si un strat generos de glazura de ciocolata este un rasfat clasic, perfect pentru orice ocazie. Usor de facut si spectaculoasa la servire, reteta merita sa devina nelipsita din caietul tau de prajituri de casa.
Ingrediente pentru foi (3 straturi):
3 oua
150 g zahar pudra
100 g margarina (topita)
2 linguri miere (aprox. 50 g)
1 plic praf de copt (10 g)
400 g faina
Ingrediente pentru crema:
500 ml lapte
60 g faina
200 g margarina
150 g zahar pudra
1 lingura cacao (aprox. 10 g)
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru glazura de ciocolata:
80 g zahar
3 linguri cacao (aprox. 30 g)
3 linguri apa (aprox. 45 ml)
70 g unt sau margarina
Mod de preparare:
Prepararea aluatului: Bate ouale cu zaharul pudra, apoi incorporeaza margarina topita si mierea. Cerne faina amestecata cu praful de copt peste compozitie si framanta pana obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in 3 parti egale.
Pe o suprafata presarata cu faina, intinde fiecare parte in foi subtiri, de dimensiunea unei tavi de 30 x 33 cm.
Coace foile individual, pe dosul unei tavi tapetate cu hartie de copt, in cuptor preincalzit la 180°C, timp de 7-8 minute, pana capata o culoare usor aurie. Lasa-le sa se raceasca.
Prepararea cremei: Dizolva faina in lapte si fierbe compozitia pana obtii o crema groasa, ca un budinca. Las-o sa se raceasca.
Mixeaza margarina cu zaharul pudra pana devine spumoasa, apoi incorporeaza crema fiarta si racita.
Imparte crema in doua parti: in una adauga cacao, in cealalta esenta de vanilie.
Asamblare: Pe prima foaie intinde crema cu vanilie, acopera cu a doua foaie, peste care pui crema cu cacao, apoi inchei cu ultima foaie.
Glazura: Amesteca toate ingredientele pentru glazura pe foc mic, pana obtii o crema omogena si lucioasa. Toarna glazura calda peste ultima foaie