
Cauti un desert rapid, aromat si cu un aspect spectaculos? Aceasta prajitura fulger cu visine si crema de vanilie imbina textura pufoasa a blatului, finetea budincii si aroma fructata a visinelor. Este perfecta pentru momentele in care vrei sa impresionezi fara sa petreci ore intregi in bucatarie. In plus, fulgii de migdale prajiti de deasupra ii dau un crocant irezistibil.
Ingrediente:
2 oua (separate albusuri de galbenusuri)
4 linguri (aprox. 50 g) zahar
170 g zahar
170 g unt
Coaja rasa de la 1 lamaie bio
200 g faina
400 ml lapte
8 linguri (aprox. 100 ml) lapte
1 plic (aprox. 40 g) praf de budinca cu aroma de vanilie
5 linguri (aprox. 40 g) fulgi de migdale
Putin zahar pudra pentru decor
1 borcan (aprox. 350–400 g) visine din compot, scurse
Mod de preparare
Separarea oualor: Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma tare, adaugand treptat 30 g zahar (cele 2 linguri), pana cand obtii o bezea lucioasa.
Prepararea bazei: Intr-un bol separat, mixeaza untul moale cu 170 g zahar si coaja rasa de lamaie, pana obtii o compozitie cremoasa. Incorporeaza galbenusurile, unul cate unul.
Adaugarea ingredientelor uscate: In amestecul de unt, adauga treptat faina cernuta, alternand cu 75 ml lapte (cele 5 linguri). Amesteca pana obtii un aluat omogen.
Incorporarea bezelei: Incorporeaza bezeaua de albusuri cu miscari usoare, pentru a pastra compozitia aerata.
Turnarea in forma: Pune aluatul intr-o forma rotunda de copt tapetata cu hartie de copt.
Prepararea budincii: Amesteca praful de budinca cu 30 g zahar (2 linguri) si 50 ml lapte, pana obtii o pasta fina. Incalzeste restul de lapte (aprox. 350 ml) intr-o cratita, apoi adauga pasta de budinca si fierbe 1 minut, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Asamblarea inainte de coacere: Toarna budinca calda peste aluatul din forma si niveleaza usor. Asaza visinele scurse de suc peste budinca, apoi presara fulgii de migdale.
Coacerea: Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 175°C timp de aproximativ 60 de minute, pana cand marginile sunt aurii.
Racirea si decorul: Lasa prajitura sa se raceasca complet, apoi presara zahar pudra inainte de servire.