Prajitura fulger cu branza dulce – gata in 30 de minute si dispare si mai repede

Daca ai prin frigider un pachet de branza de vaci si nu stii ce sa faci cu el, aceasta prajitura rapida cu branza este salvarea perfecta pentru un desert de duminica sau oricand ai pofta de ceva bun. Se face usor, e pufoasa si aromata, iar familia o va iubi de la prima felie.

Ingrediente:
6 oua
200 g zahar
8 g zahar vanilat (1 plic)
250 g branza de vaci
6 linguri cu varf de gris (aprox. 120 g)
200 g smantana fermentata (sau 100 g smantana + 100 ml lapte)
Coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare:
Amesteca branza cu smantana (sau smantana si laptele), apoi incorporeaza galbenusurile, zaharul vanilat, grisul si coaja rasa de lamaie.
Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare (poti adauga cateva picaturi de zeama de lamaie pentru o spuma mai ferma). Cand sunt tari, mai bate inca 1-2 minute.
Incorporeaza albusurile batute spuma in amestecul cu branza, in mai multe etape, amestecand usor de jos in sus pentru a nu pierde aerul din compozitie.
Coacerea:
Toarna compozitia intr-o tava de 20×30 cm, unsa cu unt si presarata cu pesmet. Coace la 180°C timp de aproximativ 30 de minute. Fa testul cu scobitoarea – daca iese curata, este gata.
Servirea:
Lasa prajitura sa se raceasca putin inainte de a o felia – se taie mult mai frumos!

Pont: Este excelenta simpla, dar si pudrata cu zahar sau alaturi de un pahar de lapte batut!