Prajitura fara coacere cu mere si crema de vanilie

Aceasta prajitura cu mere si crema fina de vanilie este alegerea perfecta pentru zilele calduroase, cand vrei ceva dulce, aromat, dar fara efort. Se prepara fara cuptor, cu ingrediente simple si gust echilibrat, perfect pentru toata familia. Straturile de biscuiti, mere caramelizate si crema de vanilie se intrepatrund armonios intr-un desert care devine si mai bun dupa o noapte la rece.

Ingrediente pentru o tava de 25 x 30 cm:
Pentru blat:
1 kg biscuiti simpli (tip popular sau petit beurre)
Pentru stratul de mere:
1 kg mere rase (curatate inainte de cantarire)
60–75 g zahar (aprox. 4–5 linguri)
1 lingurita scortisoara
10 g gris (1 lingura)
Pentru crema:
700 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie (fiecare de 40 g)
200 g unt
200 g zahar pudra

Mod de preparare:
Pregatirea merelor:
Curata merele si rade-le pe razatoarea mare. Pune-le intr-o cratita impreuna cu zaharul si scortisoara. Gateste totul la foc mediu, amestecand des, pana cand scade tot lichidul pe care il lasa merele. Ia de pe foc si adauga grisul, amestecand bine. Lasa compozitia sa se raceasca pana devine calduta.
Prepararea cremei:
Gateste budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, folosind cei 700 ml lapte. Las-o sa se raceasca complet. Separat, mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana devine spumos, apoi incorporeaza-l treptat in budinca racita, mixand pana obtii o crema fina si fara cocoloase.
Asamblare:
Tapeteaza fundul tavii cu un strat de biscuiti. Intinde uniform compozitia cu mere. Adauga al doilea strat de biscuiti. Peste acesta intinde crema de vanilie, apoi incheie cu un al treilea strat de biscuiti.
Finalizare:
Acopera tava cu folie alimentara si lasa prajitura la rece, peste noapte. A doua zi, biscuitii vor fi inmuiati, aromele perfect combinate, iar prajitura se va taia usor in portii perfecte.
Daca doresti, poti presara zahar pudra sau scortisoara deasupra inainte de servire. Un desert simplu, dar spectaculos!