
Daca iti doresti un desert spectaculos, dar nu vrei sa pornesti cuptorul, aceasta prajitura fara coacere cu biscuiti, caramel, crema de lapte si frisca fina este alegerea perfecta. Se face rapid, arata minunat pe masa si este irezistibila pentru iubitorii de dulce.
Ingrediente (tava 25 x 31 cm)
1 conserva lapte condensat caramelizat (aprox. 397 g)
biscuiti cu unt (pentru stratul de baza si intercalari)
500 ml lapte
800 g zahar tos (4 cani)
200 g unt
20 g faina alba (2 linguri)
20 g amidon de cartofi (2 linguri)
750 ml smantana pentru frisca
3 plicuri intaritor pentru frisca
45 g zahar tos (3 linguri)
ciocolata pentru ras (pentru decor)
Mod de preparare
Tapeteaza fundul tavii cu biscuiti.
Toarna laptele condensat caramelizat peste biscuiti si niveleaza.
Adauga un nou strat de biscuiti.
Din 250 ml lapte, pune la fiert. In restul de lapte dizolva 800 g zahar, faina si amidonul.
Cand laptele clocoteste, adauga treptat amestecul cu faina si amidon, amestecand continuu, pana obtii o crema groasa. Las-o sa se raceasca.
Freaca untul spuma, apoi incorporeaza treptat crema racita.
Intinde crema peste stratul de biscuiti si niveleaza.
Adauga din nou un strat de biscuiti.
Bate smantana cu intaritorul si 3 linguri de zahar pana devine frisca tare, apoi intinde peste biscuiti.
Da prajitura la frigider pentru cateva ore (poti adauga si un plic de gelatina pudra daca vrei un strat de frisca foarte ferm).
Presara ciocolata rasa deasupra inainte de servire.