Prajitura fara coacere cu biscuiti si glazura de ciocolata

Desertul perfect pentru iubitorii de ciocolata. Se prepara rapid, are un gust bogat si o textura densa, iar aroma discreta de rom o transforma intr-un hit garantat la orice petrecere sau reuniune de familie.

Ingrediente:
Pentru compozitie:
500 g biscuiti populari, macinati fin
40 g cacao pudra (aprox. 4 linguri)
250 g margarina (tip Rama)
200 ml lapte
200 g zahar
1 lingurita esenta de rom (sau dupa gust)
Pentru glazura:
200 g ciocolata neagra
3 linguri ulei (aprox. 30 ml)

Mod de preparare:
Prepararea bazei:
Intr-un bol mare, amesteca biscuitii macinati cu cacaoa.
Prepararea siropului:
Intr-o craticioara, incalzeste laptele impreuna cu margarina si zaharul. Amesteca pana cand zaharul s-a dizolvat complet si margarina s-a topit. Adauga esenta de rom dupa ce ai oprit focul.
Combinarea ingredientelor:
Toarna lichidul fierbinte peste amestecul de biscuiti si cacao. Amesteca bine pana obtii o compozitie densa, omogena si usor lipicioasa.
Formarea prajiturii:
Tapeteaza o tava de 25 x 20 cm cu folie alimentara si preseaza compozitia in tava, niveland cu o spatula sau cu mana usor umezita.
Glazura:
Topeste ciocolata impreuna cu uleiul (pe baie de aburi sau la microunde) si toarna peste prajitura. Niveleaza rapid pentru un aspect neted.
Racire si servire:
Lasa prajitura la frigider cel putin 2–3 ore (ideal peste noapte), apoi portioneaz-o in batoane sau cuburi. Poti decora cu fulgi de ciocolata sau nuca de cocos, dupa preferinta.