Prajitura fara coacere cu biscuiti si ciocolata – Pur si Simplu Irezistibila

Aceasta prajitura fara coacere este spectaculoasa prin textura ei cremoasa si gustul intens de ciocolata si nuci. Se prepara usor, nu ai nevoie de cuptor, iar rezultatul este demn de cofetarie!

Ingrediente
Pentru baza de biscuiti:
350 g biscuiti simpli
100 g nuca macinata
100 g alune tocate marunt
200 ml lapte
160 g unt
2 linguri cacao neindulcita
2 linguri zahar
2 lingurite esenta de rom
Pentru crema de vanilie:
2 plicuri budinca cu gust de frisca (aprox. 80 g total)
700 ml lapte
3 linguri zahar (aprox. 45 g)
200 g unt
2 linguri zahar pudra
Pentru glazura:
200 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

  1. Prepararea bazei
    Marunteste biscuitii (manual sau cu robotul) si pune-i intr-un bol incapator.
    Adauga nuca macinata si alunele tocate.
    Topeste untul impreuna cu zaharul, cacaoa si esenta de rom.
    Amesteca acest sos cu ingredientele uscate.
    Incalzeste laptele usor si adauga-l treptat, doar cat sa obtii o compozitie maleabila, usor de modelat.
    Pune amestecul intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si preseaza bine.
    Da forma la frigider cat timp pregatesti crema.
  2. Prepararea cremei
    Pune budinca, laptele si zaharul intr-o cratita.
    Fierbe ca pe budinca obisnuita, pana se ingroasa bine.
    Las-o sa se raceasca, amestecand ocazional ca sa nu faca pojghita.
    Mixeaza untul cu zaharul pudra pana devine spuma.
    Incorporeaza treptat budinca rece in crema de unt, mixand pana devine fina si aerata.
    Intinde crema peste baza de biscuiti si niveleaza.
  3. Glazura
    Topeste ciocolata la bain-marie sau la microunde.
    Las-o sa se racoreasca usor.
    Toarn-o peste stratul de crema si intinde uniform.
    Pune prajitura la frigider pana se intareste glazura, apoi taie felii.

Rezultatul
O prajitura decadenta, cremoasa, cu aroma intensa de ciocolata si un strat catifelat de crema. Se face rapid, nu necesita cuptor si este perfecta pentru orice ocazie!