
Ingrediente
Pentru blatul cu cacao:
4 oua
85 g zahar fin
75 g faina
13 g cacao neagra
1 lingura rom sau apa rece
2 linguri ulei
Pentru crema de branza:
200 g unt moale
750 g branza de vaci bine scursa si foarte fina
3 galbenusuri
50 g zahar pudra + extra dupa gust
120 g lapte praf
12 g gelatina
Pentru siropul de cafea (inmuiat biscuitii):
250–330 ml apa
2–3 lingurite cafea instant tip crema
1 lingurita zahar
Pentru spuma de cafea:
500 ml smantana pentru frisca (36% grasime), foarte rece
2–3 lingurite cafea instant
4–5 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
12 g gelatina
In plus:
2 pachete mici de piscoturi (rotunde)
Ciocolata rasa pentru decor
Mod de preparare
- Prepararea blatului
Bate albusurile spuma tare.
Adauga treptat zaharul, lingura cu lingura.
Incorporeaza galbenusurile, apoi romul/apa si uleiul.
Cerne faina cu cacaoa si incorporeaza-le usor cu o spatula.
Toarna compozitia intr-o tava de 21×32 cm tapetata cu hartie de copt.
Coace 15–18 minute la 180°C. Lasa sa se raceasca. - Crema de branza
Bate galbenusurile cu zaharul pudra intr-o baie de abur pana devin deschise la culoare si mai groase (aprox. 7–10 minute). Lasa la racit.
Hidrateaza gelatina in 3–4 linguri de apa rece.
Mixeaza untul moale pana devine pufos.
Adauga treptat crema de galbenusuri, branza fina si laptele praf. Ajusteaza dulceata daca e nevoie.
Dizolva gelatina pe foc foarte mic (fara sa fiarba).
Amesteca o lingura din crema de branza cu gelatina topita, apoi toarn-o peste restul cremei si mixeaza scurt.
Intinde crema peste blatul racit si niveleaza. - Biscuitii insiropati
Amesteca apa fierbinte cu cafeaua si zaharul. Lasa sa se raceasca.
Treci fiecare biscuit pentru o secunda prin sirop si asaza-i in randuri, usor inclinati, peste crema de branza. - Spuma de cafea
Hidrateaza gelatina in 3–4 linguri de apa.
Bate smantana rece pana devine ferma.
Adauga zaharul pudra si cafeaua instant si mixeaza.
Dizolva gelatina pe foc mic.
Amesteca 1 lingura de spuma cu gelatina topita, apoi incorporeaza in restul cremei.
Intinde spuma de cafea peste stratul de biscuiti. - Finalizare
Da prajitura la rece cateva ore, apoi decoreaza cu ciocolata rasa.


