Prajitura “Dulce Ispita” – desert stratificat cu biscuiti, cacao si crema fina

Daca visezi la un desert elegant si savuros, „Dulce Ispita” este alegerea perfecta. Un blat pufos de cacao, o crema fina de mascarpone si frisca, biscuiti fragezi si un strat irezistibil de caramel transforma aceasta prajitura intr-o adevarata surpriza dulce.

Ingrediente
Blat de cacao:
5 oua
100 g zahar
140 g faina alba
1 lingurita praf de copt (aprox. 5 g)
2 linguri cacao (aprox. 20 g)
2 linguri lapte (30 ml)
2 linguri ulei (30 ml)
Crema:
500 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
250 g mascarpone
3 linguri zahar pudra (aprox. 30 g)
2 lingurite gelatina (aprox. 6 g)
60 ml apa fierbinte
In plus:
aprox. 40 biscuiti simpli (in functie de dimensiune)
200 g crema de caramel sau dulce de leche

Mod de preparare
Blatul:
Bate albusurile spuma tare cu zaharul.
Adauga galbenusurile, amestecand usor.
Incorporeaza faina cernuta cu praful de copt, apoi adauga cacao, lapte si ulei.
Toarna compozitia intr-o tava de 24×24 cm tapetata cu hartie de copt.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 de minute.
Dupa racire, taie blatul in doua foi egale.
Crema:
Bate smantana rece pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma.
Incorporeaza treptat mascarpone.
Dizolva gelatina in apa fierbinte si, dupa ce se racoreste putin, adaug-o in crema, amestecand continuu.
Asamblare:
Pe prima foaie de blat intinde jumatate din crema.
Asaza un strat de biscuiti.
Intinde crema de caramel peste biscuiti, apoi adauga inca un strat de biscuiti.
Pune restul de crema si, deasupra, cea de-a doua foaie de blat.