
Ingrediente:
500 g faina de porumb (malai fin)
500 ml lapte
200 ml smantana fermentata (aprox. 25% grasime)
250 g zahar
250 g margarina (rece, taiata cuburi)
2 plicuri zahar vanilat (aprox. 16 g)
1 plic praf de copt (10 g)
4 oua
Mod de preparare:
Incalzeste laptele impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar (125 g) pana da in clocot. Toarna apoi laptele fierbinte peste malai si amesteca bine. Lasa compozitia sa stea cateva minute pentru ca malaiul sa se umfle.
Adauga smantana si margarina rece taiata cubulete. Amesteca pana cand margarina se topeste complet. Adauga apoi praful de copt.
Separa ouale. Adauga galbenusurile unul cate unul in compozitia de malai, care intre timp s-a racit usor (sa fie doar calduta).
Bate albusurile spuma tare impreuna cu restul de zahar (125 g), pana obtii o bezea ferma si lucioasa. Incorporeaz-o usor in compozitia principala, cu miscari largi, pentru a pastra volumul.
Unge si tapeteaza cu faina o tava de 35×25 cm. Toarna aluatul in tava si niveleaza. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 60 de minute. La jumatatea timpului, acopera tava cu hartie alba de copt, ca sa nu se arda partea superioara.
Dupa coacere, lasa prajitura sa se raceasca usor in tava. Taie cuburi cat este inca calduta. Se serveste simplu, pudrata cu zahar pudra.