Prajitura de toamna cu mere, nuca si gem de prune – frageda si aromata, perfecta langa o cafea

Ingrediente (6 portii)
Pentru aluat:
100 g zahar
2 galbenusuri
80 g margarina sau unt
Coaja rasa de la 1 lamaie
Un praf de sare
1 lingura zeama de lamaie
1 lingurita rasa praf de copt
300 g faina
4 linguri gem de prune
Pentru crema:
40 g budinca de vanilie (praf)
2 linguri nuca macinata
2 mere (aprox. 300 g), rase si bine stoarse
300 g gem de prune
1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare
Pregatirea aluatului:
Amesteca zaharul cu galbenusurile si margarina pana devine o crema spumoasa.
Adauga sarea, coaja rasa si zeama de lamaie.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Framanta pana obtii un aluat omogen, apoi imparte-l in 3 parti egale.
Asamblarea primei foi:
Intinde prima parte de aluat si asaza-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Unge foaia cu cele 4 linguri de gem de prune.
Prepararea cremei:
Rade merele, stoarce-le bine de suc si amesteca-le cu gemul de prune, scortisoara, budinca de vanilie (praf) si nuca macinata.
Asamblarea prajiturii:
Asaza peste stratul de gem a doua foaie de aluat.
Intinde crema uniform pe aceasta foaie.
Acopera cu ultima foaie de aluat, unge cu ou batut si inteapa cu furculita.
Coacerea:
Da prajitura la cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 45 de minute, pana capata o culoare aurie.
Servirea:
Dupa racire, se taie in patrate sau dreptunghiuri si se poate pudra cu zahar.