Prajitura de post cu foi pufoase si crema fina de vanilie. Deliciul care dispare instant de pe platou

Ingrediente
Pentru foi:
– 600 g faina
– 150 g zahar
– 150 ml ulei
– 250 ml apa minerala
– 2 linguri cacao
– 1 lingurita bicarbonat stins cu o lingura de otet
– 1 plic zahar vanilat
Pentru crema de vanilie (de post):
– 800 ml lapte vegetal (soia sau migdale)
– 6 linguri amidon
– 150 g zahar
– 1 lingura esenta de vanilie
– 80 g margarina vegetala
Pentru glazura:
– 150 g ciocolata neagra de post
– 2 linguri ulei
– Fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare
Incepe cu foile. Amesteca zaharul, uleiul, apa minerala si zaharul vanilat, apoi incorporeaza faina cernuta cu cacao si bicarbonatul stins. Framanta rapid pana obtii un aluat omogen. Imparte-l in trei foi subtiri. Coace-le pe dosul tavii, cate 10–12 minute, la foc potrivit. Lasa-le sa se raceasca complet ca sa devina ferme.
Pentru crema, pune laptele vegetal pe foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa se incalzeasca, adauga amidonul dizolvat intr-o cana mica de lapte. Fierbe amestecand continuu pana se ingroasa. Opreste focul, adauga margarina si vanilia, apoi lasa crema sa se racoreasca. Consistenta trebuie sa fie densa, usor tartinabila.
Asambleaza prajitura alternand foile cu crema calda. Apasa usor dupa fiecare strat, astfel incat foile sa se aseze si sa absoarba aroma cremei. La final, topeste ciocolata de post cu uleiul si intinde glazura uniform. Presara fulgi de cocos deasupra.
Prajitura trebuie lasata minimum cateva ore la rece ca sa se fragezeasca. Textura finala este apropiata de cea din imagine: foi moi, crema parfumata de vanilie si un strat subtire de ciocolata care leaga totul.