
Ingrediente
Pentru foi
600 g faina
20 g cacao olandeza
200 g zahar pudra
200 g margarina
3 oua
10 g bicarbonat de sodiu (≈ 2 lingurite)
100 g lapte
1 plic zahar vanilat (≈ 8 g)
30 ml rom (≈ 2 linguri)
Pentru crema
2 plicuri puding de vanilie
1 plic zahar vanilat (≈ 8 g)
250 g margarina
250 g zahar pudra
700 g lapte
Pentru glazura
1 albus de ou
250 g zahar pudra
rom, dupa gust
Mod de preparare
- Prepararea foilor
Amesteca faina cu cacaoa, zaharul pudra, bicarbonatul si zaharul vanilat.
Adauga margarina, ouale, laptele si romul.
Framanta pana obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in 3 bucati egale.
Intinde fiecare bucata intr-o foaie de aproximativ 32 × 34 cm.
Coace foile pe dosul tavii, in cuptor preincalzit la 180°C, timp de 10 minute fiecare.
Lasa-le sa se raceasca complet. - Prepararea cremei
Fierbe pudingul de vanilie in laptele amestecat cu zaharul vanilat.
Lasa pudingul sa se raceasca complet.
Mixeaza margarina cu zaharul pudra pana devine cremoasa.
Incorporeaza treptat pudingul racit.
Imparte crema in doua parti egale.
Intr-una dintre ele adauga rom, dupa gust. - Asamblare
Unge prima foaie cu crema de vanilie.
Asaza a doua foaie si unge-o cu crema cu rom.
Acopera cu a treia foaie. - Glazura
Amesteca zaharul pudra cu albusul si romul, pana obtii o glazura groasa, lucioasa.
Intinde glazura uniform peste ultima foaie, cu ajutorul unui cutit sau spatulei. - Racire
Lasa prajitura la frigider cateva ore sau peste noapte, apoi portioneaza.


