
Daca iti plac deserturile cremoase, pufoase si usor acrisoare, aceasta prajitura cu prune si crema de smantana este exact ce cauti. Se face din ingrediente accesibile, dar are un gust rafinat, perfect pentru zilele de vara sau ocazii speciale. Bonus? Este foarte usor de preparat si se feliaza perfect a doua zi!
Ingrediente pentru aluat:
400 g faina alba
200 g margarina (sau unt)
150 g zahar pudra
1 ou
12 g praf de copt
Ingrediente pentru crema:
80 g praf de budinca cu aroma de vanilie (2 plicuri)
6 linguri de zahar (aprox. 90 g)
600 ml lapte
400 ml smantana fermentata (12-20% grasime)
4 albusuri
400 g prune (taiate cubulete)
Mod de preparare
Amesteca toate ingredientele pentru aluat pana obtii o compozitie omogena. Imparte aluatul in doua: o treime o pui la congelator, iar restul il lasi la frigider.
Bate albusurile spuma tare.
Fierbe budinca cu zaharul si laptele, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Inca fierbinte, incorporeaza spuma de albus in budinca fiarta.
Lasa compozitia sa se racoreasca putin, apoi adauga smantana si prunele taiate cubulete. Amesteca bine.
Scoate aluatul din frigider si intinde-l intr-o tava unsa si tapetata cu faina (aprox. 33×20 cm). Inteapa cu furculita din loc in loc.
Toarna crema peste aluat si niveleaza.
Scoate partea de aluat congelat si rade-o deasupra cremei, pe toata suprafata.
Coace prajitura la 180°C timp de 35-40 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Dupa ce s-a racit, pune prajitura la frigider, ideal peste noapte – va fi mai usor de feliat si mai gustoasa.