
Aceasta prajitura cu doua straturi, unul cu nuca si ciocolata si altul simplu, este ideala pentru momentele in care vrei ceva dulce, fara prea mult efort. Se prepara usor si este completata de un sirop parfumat cu lamaie. Familia ta o va adora!
Ingrediente:
Pentru aluatul cu ciocolata (stratul negru):
5 oua medii
100 g zahar tos
30 g faina alba
30 g gris
200 g nuci macinate
80 g ciocolata neagra rasa
1 plic zahar vanilat (aprox. 8 g)
5 g praf de copt
Pentru aluatul simplu (stratul galben):
5 oua medii
100 g zahar tos
30 g faina alba
30 g gris
1 plic zahar vanilat (aprox. 8 g)
2,5 g praf de copt
Pentru sirop:
600 g zahar
800 ml apa
Sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Aluatul cu ciocolata:
Bate ouale cu zaharul pana obtii o compozitie cremoasa. Adauga treptat faina, grisul, zaharul vanilat, nucile macinate si ciocolata rasa. La final, incorporeaza praful de copt. Toarna compozitia intr-o tava tapetata si coace in cuptor preincalzit la 200°C timp de 10 minute.
Aluatul simplu:
Repeta pasii de mai sus, dar fara nuci si ciocolata. Toarna aluatul peste stratul negru deja copt si continua coacerea la 175°C pentru 25–30 de minute.
Siropul:
Fierbe zaharul cu apa si sucul de lamaie pana cand incepe sa clocoteasca, apoi mai lasa 5 minute pe foc.
Finalizare:
Dupa ce prajitura s-a copt, taie-o in patrate si toarna siropul fierbinte peste ea. Lasa sa se raceasca complet inainte de servire.