Prajitura cu miere, cafea si crema fina. Usor de preparat, dar spectaculoasa

Daca esti in cautarea unui desert spectaculos, dar usor de preparat, aceasta prajitura cu miere si crema aromata de cafea este alegerea perfecta. Blatul pufos cu miere si cacao se imbina minunat cu crema onctuoasa pe baza de lapte condensat si unt, iar decorul cu ciocolata ii da o nota eleganta. O reteta pe care vei dori sa o repeti!

Ingrediente
Pentru blat
6 oua
1 praf de sare
130 g zahar
130 g miere
200 g faina
12 g praf de copt
40 g cacao
Pentru crema
300 g unt moale
500 g lapte condensat fiert (dulce de leche)
1 lingura cafea instant
50 ml lapte
1 lingura coniac (optional, pentru aroma)
Pentru decor
80 g ciocolata topita

Mod de preparare
Prepararea blatului
Separa ouale. Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare.
Adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana cand se formeaza o bezea lucioasa.
Incorporeaza galbenusurile, apoi mierea.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si cacao, adauga-le treptat in compozitie si amesteca usor cu o spatula.
Toarna aluatul intr-o tava (34×28 cm) tapetata cu hartie de copt si coace la 170°C timp de 10-12 minute.
Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l in foi egale.
Prepararea cremei
Dizolva cafeaua instant in lapte cald. Lasa sa se raceasca.
Mixeaza untul pana devine spumos si albicios.
Adauga treptat laptele condensat fiert si continua sa mixezi pana obtii o crema omogena.
La final, incorporeaza laptele cu cafea si coniacul.
Asamblarea prajiturii
Asaza prima foaie de blat pe un platou si intinde un strat generos de crema.
Continua alternand blatul cu crema, iar deasupra acopera uniform cu restul cremei.
Topeste ciocolata si decoreaza suprafata prajiturii dupa preferinta.
Finalizare
Lasa prajitura la frigider cel putin 3-4 ore (ideal peste noapte) pentru a se intari crema si a se imbina aromele.
Taie in portii si serveste cu placere!

👉 O prajitura usor de facut, cu gust bogat si aroma intensa, perfecta pentru a impresiona familia sau invitatii!