Prajitura cu mascarpone, care se topeste in gura

Ingrediente
Pentru blat:
6 oua
140 g faina alba
80 g amidon de cartofi
1 lingurita praf de copt
150 g zahar
Un praf de sare
Pentru crema:
1000 ml frisca lichida (pentru batut) – foarte rece
500 g mascarpone
30 g zahar pudra
Pentru umplere:
2 borcane mici de dulceata de coacaze negre (aprox. 400–450 g in total)
Pentru decor:
Cacao pentru presarat deasupra

Mod de preparare

  1. Pregatirea blatului
    Separa ouale. Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma ferma.
    Adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana cand spuma devine lucioasa si densa.
    Incorporeaza galbenusurile, mixand scurt.
    Cerne faina impreuna cu amidonul si praful de copt, apoi incorporeaza delicat cu o spatula, prin miscari de jos in sus.
    Toarna aluatul intr-o tava de 24×35 cm tapetata cu hartie de copt.
    Coace in cuptor preincalzit la 170°C, caldura sus-jos, timp de 30–40 min, pana trece testul cu scobitoarea.
    Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l in doua foi egale.
  2. Pregatirea cremei
    Bate frisca rece pana devine ferma.
    Adauga treptat zaharul pudra si continua mixarea.
    Incorporeaza mascarpone, lingura cu lingura, mixand la viteza mica pana devine o crema omogena si stabila.
  3. Asamblarea prajiturii
    Pune prima foaie de blat pe un platou si unge-o cu jumatate din dulceata de coacaze negre.
    Intinde jumatate din crema mascarpone peste dulceata.
    Asaza a doua foaie de blat.
    Unge cu restul de dulceata si distribuie crema ramasa uniform.
    Presara cacao pe intreaga suprafata.
    Da prajitura la frigider cel putin 3 ore (ideal peste noapte) pentru a se seta perfect.